Без категорії

Чому краще обходити стороную Мак Про 2016

Ми постійно стверджуємо, що MacBook Pro до 2015 року – надзвичайно надійні, потужні моделі, що спокійно прослужать вам ще років 10. Але що робити, якщо хочеться щось новіше?
Мінімум раз на тиждень ми отримуємо запити на придбання MacBook Pro 13’’ 2016 року. І відмовляємо кожного, хто бажає зробити таку покупку. Чому? Давайте розбиратися.

Головні характеристики для цієї моделі лишаються незмінними – металевий корпус, швидкий ssd та відмінна якість зображення. Здавалося, навіщо чіпати те, що і так чудово працює? Але в Apple все ж вирішили зробити аргрейд. Це мало підняти ціну на нові Макбуки і зробити новий крок у розвитку техніки. Що з цього вийшло – можна здогадатися.

Як можна було збільшити якість Макбуків, що і так мали все необхідне? Сенсорна панель, зменшена товщина корпусу та новий тип клавіатури – «улюблений» метелик. До речі, вперше цей тип клавіатури був задіяний для Макбуків 12’’ 2015 року.

Що не влаштовує 99% користувачів? Саме ця клавіатура. Незрозумілий хід клавіш, жодного комфорту при тривалій роботі. Від цієї клавіатури надзвичайно втомлюються руки (а кажуть, працювати за ноутбуком має бути легко 😎) Хто стверджує, що ватро просто звикнути – не вірте. Ви навряд звикнете до постійного дискомфорту. Взагалі по клавіатурі дуже багато питань. Здається, що її змінили для того, щоб зменшити термін роботи Макбуків. Але ж це нелогічно, бо всі пристрої Apple мають відрізнятися надійністю.

Що ще може доставляти незручності? Відсутність звичних роз’ємів. Постійно треба носити з собою перехідники, а якщо забув його вдома – то потреба перекинути файли становиться справжньою проблемою. Відсутній також роз’єм для SD картки. Дрібниця, та й потрібен він не часто – але все ж неприємно. Сенсорна панель також виявилася досить незручною та нефункціональною.

Що зручно – відбиток пальця справа. Натиснув – і Макбук розблокований. Але складно стверджувати, що це – життєво важлива деталь.

Екран Макбуків – головний дефект, питання лише в часі

Починаючи з 2016 року, в Apple вкоротили довжину шлейфу для екранів. Ніхто не зрозумів економічних причин для такого нововведення, або новітніх інженерних винаходів. Місця для шлейфу і так вистачало, а кілька міліметрів не грали важливої ролі. Проте їх забрали.

Досі будь-яких Макбук можна було відкривати під різними кутами: як вам зручно сидіти, лежати чи стояти. Але тепер, при максимальному відкритті моделі 2016 року виникає натягування шлейфу. Механічне пошкодження шлейфу при цьому – питання часу, але воно виникає абсолютно у всіх. Заміна екрану – досить дороге задоволення, дорожче за 50% вартості Макбука. І при цьому, якщо такий дефект виникає поза гарантійним терміном, то ремонтувати його треба за власний рахунок.

Цій проблемі дали назву flexgate і навіть створили окремий сайт, присвячений цьому питанню. Та все ж, уникнути її практично неможливо. І це – ще один великий мінус, чому не варто купувати досить дорогу техніку, якщо її придбання – це своєрідний лотерейний білет для вас.

Класний Макбук, але він може зламатися в найбільш неприємний момент. Неможливо вгадати, коли це станеться

Дисплей – екран має більший діапазон яскравості. І це – приємно, бо ви можете встановити які завгодно налаштування. Звук – став більш голосним та чітким. Це відчувається і на твердих поверхнях, і на м’яких. Тут немає місця для нарікань. В поодиноких випадках може виникати проблема, коли зображення ніби завмирає, а потім розпадається на кольорові лінії. Проте це – не часті випадки. Перезавантаження Макбука цю проблему усуває.

Час роботи – все залежить від того, яка ємкість у акумулятора. 90% та більше – орієнтуйтеся на 4-6 годин автономної роботи. Але дуже багато при цьому залежить від навантаження і того, які програми ви використовуєте.

Висновки

Звичайно, це досить суб’єктивно, але наше відношення до MacBook Pro 13” 2016 складно назвати позитивним. Щодо його потужності – така ж модель 2014-2015 року має практично однакові характеристики. Якщо ви берете його виключно для домашнього користування, то різницю навіть не помітите, окрім збільшення ціни))) Відносимо до мінусів – неможливість збільшення пам’яті та сумнівна ергономіка. І вони не перекривають тих плюсів, якими володіє дана модель. Отже, міняти свій улюблений Макбук 2014-2015 року зовсім немає сенсу. Наша рекомендація – додавайте трохи більше та купуйте MacBook Pro 2018 року, або час заглядатися у бік MacBook на М1.

При цьому, не забувайте про те, що MacBook Pro 2015 року досі актуальні, оновлюються до останньої ОС Monterrey і досі користуються шаленим попитом серед усіх, хто цінує потужність, надійність та швидкість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *